Tre-fire hundre tusen pr. allmøte

april 9, 2010 at 10:45 am Legg igjen en kommentar

I går arrangerte høyskolene et felles allmøte om framtidig fakultets- og instituttstruktur. For noen uker siden hadde vi et tilsvarende møte – om universitetsprofilen –  på Kjeller. Hvor mye koster et slikt møte?

Godt over to hundre personer deltok. Selve møtet varte fra 1230 til 1500. Det var dessuten bussing og mingling i forkant – og omvisining, pizza, mingling og bussing i etterkant.

La meg – moderat regnet – anslå at 220 personer brukte gjennomsnittlig 3,5 timer på å delta. Det tilsvarer 770 timer. I tillegg kommer noe tid til planlegging av programmet, teknisk forberedelse (møtet ble streamet), skrive innlegg osv. – la oss si 30 timer. Noen utgifter til busser og servering kommer i tillegg, men det er de 800 timene – eller et halvt årsverk – som utgjør den dominerende kostnaden.

Et gjennomsnittsårsverk med sosiale utgifter, men uten overhead  kan vel settes til 600 tusen kroner

Ragnhild har brukt snittlønn 290 NOK . Multiplisert med 1687,5 timer blir det tett opp til 500 tusen. Tjue prosent sos.utg. gir 600 tusen.

Det betyr at  møtet kostet ca. 300 tusen kroner uten overhead – og 420 tusen med 40% overhead.

Bachelor og Ph.d.

HiO-HiAk-prosessen fører generelt til større bevissthet om hva ulike aktiviteter koster. Ett av spørsmålene som ble tatt opp i debatten gjaldt forholdet mellom fakulteter og doktorgrader

Det statlige insentivsystemet for høyere utdanning innebærer at satsing på forskning, doktorgrader og masterprogrammer langt på vei må finansieres ved inntekter fra bachelorutdanningene. Både ledelsen og studentene ved HiO har vist at de er oppmerksomme på denne sammenhengen.

Bør da hvert fakultet finansiere sine doktorgradsprogrammer med midler fra sine grunnutdanninger – eller skal «overskuddet» fra fakulteter uten doktorgrader (dersom det blir noen slike i den nye strukturen) overføres til de som har slike programmer?

Til slutt

Det var ellers et interessant møte, med mange innlegg fra begge høyskoler. Det var lagt inn en halv times gruppediskusjon, som fungerte riktig bra for «min» gruppe, der tre kom fra hvert sted. Siden jeg støtter fusjon – for å få et praksis- og yrkesrettet alternativ til Blindern –  er det hyggelig å treffe fagfeller som har nær kontakt med arbeidslivet og som ivrer for læring i arbeidslivert.

Reklamer

Entry filed under: Uncategorized.

Enighet om tall Prosjektgruppene våren 2010

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


HiO og HiAk

Hva koster det å slå sammen to høyskoler til et nytt universitet?

Blog Stats

  • 1 586 hits

%d bloggere like this: